Takhatter montert

Takhatt for luftinntak og avkast

For ventilasjonsanlegg der luftinntak eller avkast skal føres til tak eller bakkenivå, samt fokus på å stoppe regn, tåke og snø, er Wides takhatt et meget godt alternativ. Takhatten kan også benyttes som luftinntak eller avkast på et ventilasjonstårn. 

Wides kvadratiske eller rektangulære takhatter er meget robuste, og kan lages i «alle» størrelser, med ventilasjonsrister i 1, 2, 3 eller 4 sider.
For å sikre at luften blir «jevnt fordelt» over hele arealet, og at den får en optimal bane gjennom takhatten, settes høyden på takhatten til maks 85 % av bredden/lengden.  

Wides takhatter er spesielt godt egnet til prosjekter der lavt trykkfall og en høy utskilling av regn, tåke og snø er viktig.  Våre takhatter er testet hos 3-part og overgår med stor margin kravene til utskilling av regn og trykkfall som er nedfelt i EN 13030 klasse A, beste klasse for utskilling av regn, og klasse 1, beste klasse for laveste trykkfall.     

Takhatter
Wide takhatter.

Optimal ytelse oppnås med en lufthastighet opp til 2,5 m/s. Takhatten har da en utskillingsgrad for regn og tåke på 100% og et trykkfall på 20 Pa.
Takhatten har integrert dryppanne som drenerer vekk oppsamlet vann fra takhatten.
 

Takhatten er produsert i sjøvannsbestandig aluminium AA 6063 T6. Dette materialet egner seg meget godt for bruk i korrosjonsutsatte områder.

Dersom det er fare for at snø og eller is kan skape hindringer for luftstrømmen kan takhatten leveres med selvregulerende varmekabler. 

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende ventilasjonsprat!

Kontaktskjema

Ring oss

Bjørn Arne Gundersen
Salgssjef

Mobil: 
91 60 07 31
Epost: 
bjorn@wide.no