Ventilasjonsrister miljøet

10 grunner for hvorfor våre kunder velger oss

Wide Industrier har i over 20 år levert ventilasjonsrister til bl.a. oljebransjen og byggbransjen. Her er 10 grunner hvorfor våre ventilasjonsrister er det foretrukne valget på alt fra oljeplattformer, maritime installasjoner og til private og offentlige bygg.

1. Kort og fleksibel leveringstid.
Grunnet produksjon i Norge der alle inngående deler er på lager, i et stort volum, kan Wides ventilasjonsrister leveres “fra lager”. Små rister, i et begrenset antall, kan dersom det er et behov leveres “over natt”. Ventilasjonsristene leveres som standardisert skreddersøm med ønskede mål og funksjon.

2. Sikrer tørre ventilasjonskanaler og et tørt finfilter.
Stopper 100 % av regn og som eneste ventilasjonsrist på markedet også opp mot 100 % av tåke for lufthastigheter over 2 m/s. Wides ventilasjonsrister er finfilterets beste venn, den holder uværet ute og slipper friskluften inn.


3. Forhindrer at snø, underkjølt regn eller is blokkerer luftinntaket.
Wides ventilasjonsrister leveres med selvregulerende varmekabel. Kabelen føres gjennom en kanal i alle lamellene samt gjennom ventilasjonsristens dryppanne. Det er ikke behov for å stoppe ventilasjonsviftene for å få ønsket effekt fra varmekablene.

4. Sikrer en lavest mulig SFP-faktor slik at ventilasjonsanlegget får en høyest mulig effektivitet.
Wides ventilasjonsristen overgår, med stor margin, kravene satt i EN13030 klasse
1 til trykkfall. Eks. Lufthastighet på 3 m/s gir 30 Pa i trykkfall

5. Sikrer en lavest mulig lydnivå slik at lyd ikke er til sjenanse for mennesker som oppholder seg i nærheten av luftinntaket.
Lamellene i Wides ventilasjonrister er montert som et register med demping mellom lamellene som hindrer at vibrasjon oppstår.
Eks. Lufthastighet på 3 m/s gir 33 dbA i lydnivå.


6. Redusert arealbehov for ventilasjonsristen sikrer at ventilasjonsristen blir mindre fremtredende på fasaden.
Der ventilasjonsrister med horisontale lameller eller filterløsninger har en maks lufthastighet på ca 1,5 m/s, noe som krever et stort areal, fungerer Wides ventilasjonsrister med vertikale lameller med en hastighet i området 3 m/s, fortsatt med et lavt trykkfall. Dette halverer plassbehovet. Dersom trykkfallet tillater det og / eller snøinndriving ikke er en utfordring kan Wide type SP og ME benyttes for lufthastighet opp til 6 m/s. Wide kan også tilby ventilasjonsrister som er beregnet for lufthastigheter opptil 12 m/s.‍

7. Wides ventilasjonrister kan utseendemessig tilpasset bygget arkitektoniske uttrykk.
Våre ventilasjonsrister kan leveres med en eller flere skråsider med ønsket vinkel, radier eller andre geometriske fasonger. Om ønskelig lakkert og uten front flens for kunne montere inn ventilasjonristen på samme måte som et vindu.

‍8. Sikrer en enkel tilkomst bak ventilasjonsristen.
Wides ventilasjonrister kan både som “nose” og “flush” leveres med hengsel. Avhengig av størrelsen på risten leveres kan den leveres som 1 eller 2-fløyet.

9. Krav til skallsikring.
Wides ventilasjonsrister kan leveres FG godkjent med RC3 eller RC4 sertifikat.

10. Dokumentasjon.
Virkningsgraden / funksjon / vannutskillingraden på våre ventilasjonrister er kontrollert / verifisert av 3-part, VVT Finland. Wide leverer 3-D tegninger i flere formater. Ila våren vil Wides ventilasjonrister kunne dimensjoneres og tegninger vil kunne lastes ned i MagiCAD Revit.

Kanskje lærte du noe nytt og hvem vi er og hva våre produkter representerer. Vi leverer luftinntaksystemer skreddersydd for alle situasjoner og behov – ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.


Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende ventilasjonsprat!

Kontaktskjema

Ring oss

Bjørn Arne Gundersen
Salgssjef

Mobil: 
91 60 07 31
Epost: 
bjorn@wide.no