Fra Rakkestad til New York

Næringsrådet v/ Ida Marie Ruud Stemmedalen er de som har produsert artikkelen. Den ble opprinnelig publisert her: https://rakkestadnaringsrad.no/2023/04/fra-rakkestad-til-new-york/.

Klimaet blir mildere og fuktigere. Fuktigheten ønsker vi skal stenges ute av bygg, mens frisk luft derimot ønskes velkommen inn. Løsningen på dette, finner vi i kjerneproduktet hos Wide Industrier på Industrifeltet i Rakkestad: Ventilasjonsrister, eller nærmere bestemt luftinntakssystem. Og når vi sier bygg, så er det i dets videste forstand.

Wide har gjennom flere tiår utviklet og spesialisert seg på ekstremvær. Resultatet er at vi i dag finner Wide-rister i konstruksjoner som konstant utsettes for ekstrem påkjenninger; på land og til havs.

Skip, havvindmøller, oljerigger og installasjoner med tøffe værforhold, er steder der Wide-rista monteres. Felles for kundene, er at de stiller høye krav til kvalitet og funksjon. Ofte mottas forespørsler der kunden har skrevet at de skal ha «Wide-rist eller tilsvarende». Wide har med andre ord satt en standard som benyttes som «benchmark».

FRA RAKKESTAD TIL NEW YORK

Sunrise Wind er et prosjekt som skal gi New Yorkere fornybar energi gjennom havvindmøller, såkalte «wind farms». Gigantprosjektet er bygget på partnerskap mellom verdens ledende havvindutviklere, med det dansk-baserte selskapet Ørsted i spissen. Videre på partnerlisten finner vi Siemens Solutions og Aker Solutions. På leverandørlisten finner vi bl.a. Eagle Technology AS i Halden. Eagle Technology jobber med design og produksjon av maskiner til olje- og gassindustrien. Da Eagle, som underleverandørene til Sunrise Wind, hadde behov for ventilasjonsrister til dette prosjektet – da tok de en telefon til Wide Industrier i Rakkestad. Resultatet ser du på bildet. Vi ønsker «ristene» god tur over dammen og gratulerer Wide med fullført leveranse.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende ventilasjonsprat!

Kontaktskjema

Ring oss

Bjørn Arne Gundersen
Salgssjef

Mobil: 
91 60 07 31
Epost: 
bjorn@wide.no